tisdag 22 december 2015

Den lekande kocken

Vet inte om jag sagt det, men här i Australien finns det ett antal hamburgare kedjor och en utav dem är Hungry Jacks, men inte förens nu fick jag reda på att det är samma sak som Burger King. Det förklarar varför Wooper meal finns med på menyn.

Idag har det varit massor med lek på Inflatable world med Dean och barnen. Allting är saker som är uppblåsta, bland annat var där stora bollar som man skulle hoppa på för att komma över till andra sidan. Det var verkligen supersvårt med min vikt och längd då bollarna sjönk ihop mer än när lilla Isla gjorde det. Dessutom visade det sig att jag inte har så bra balans. Där var även en väg som man kunde fastna på om man hade en speciell dräkt på sig, jag provade däremot inte detta, men det såg väldigt roligt ut. Där var också ett hopptorn som man skulle hoppa nerför en 90 graders vägg och landa på en mjuk matta. Men grejen var den att luftmattan var så mjukt att jag försvann ner och kunde knappt ta mig upp. Jag skrattade så patetiskt det måste sätt ut. Jag var helt slut när vi kom ut, det var nästan värre än ett gym pass. Dessutom stukade jag nog till min lilltå i ett av fallen, men lite får man ju offra när man fick gratis inträde och en tillbakablick i barndomens tid.

På eftermiddagen var det full rulle i köket för min del. Jag råkade nämna igår att jag tycker väldigt mycket om att göra julgodis och detta nappade familjen på, speciellt Dean, så vi åkte till köpcentrumet för att köpa alla ingredienser. Det var inte helt lätt och det slutade med att vi alla gick runt som yra höns tillsammans med två av personalen, för att hitta dem sista ingredienserna som var ättiksprit och nougat. Vi fick dock aldrig tag på dessa och det fick ersättas med vinäger och vit nougat som vad jag kan se är väldigt långt ifrån vår nougat som jag brukar använda. Men det är väl så att man tager vad man haver. Så väl hemkomna gjorde jag och barnen, chokladkola och chokladfudge. Choklad kolan blev helt underbart god, vet dock inte hur fudgen blev.
Samtidigt som jag skulle hålla koll på godiset som kokade, utan en termometer dessutom, skulle jag stå som kock för kvällsmaten och idag fick Andrew äntligen sina svenska köttbullar som han har längtat så efter. Han har ju missat några gånger nu och han har inte varit så glad över det. Men på något vänster, trotts en röra i köket och några överkokningar och så, så fick jag maten redo i tid och det blev ännu en succé.


Bäst av allt är ändå att jag får sovmorgon imorgon, därför att barnen sover över hos deras kusiner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar